Czinger го претстави серискиот модел 21C со 1.250 коњски сили

Фото: topgear

Со седиште во Калифорнија Czinger Vehicles Inc. го претстави својот прв хиперавтомобил на почетокот на 2020 година, 21C. Со текот на времето беа направени подобрувања, а сега е претставена и верзија со спецификации на производството.

Czinger 21C доби голем број подобрувања во однос на моделот претставен минатата година, вклучувајќи поголема максимална брзина и ширина на автомобилот и дополнителни подобрувања во перформансите.

Автомобилот сега е широк 2.050 mm, придвижуван од хибриден систем составен од комбинација на 2.88-литарски V8 твин-турбо мотор и два електромотори, кои испорачуваат вкупно 1.250 ks. Тоа е навистина многу, особено поради фактот што автомобилот тежи 1.240 кг. Благодарение на споменатата комбинација на погон, силата се пренесува на сите четири тркала.

Czinger 21C забрзува од 0 до 100 km / h за 1,9 секунди, достигнува 300 km / h за 13,8 секунди и достигнува 400 km / h за 21,3 секунди.

Максималната брзина е зголемена од 423 на 452 км / ч, што е можно во опционалната конфигурација vmax. Автомобилот минува 402 метри за 8,1 секунда.

Czinger најави достапност на зголемување на споменатата моќност за нови 100 КС, така што таа ќе изнесува 1.350 КС.

Да речеме, исто така, автомобилот користи ултра лесен автоматски рачен менувач со седум брзини.

И покрај големата моќ, автомобилот е дизајниран да биде што е можно повеќе еколошки. Може да користи разновидни горива, вклучувајќи метанол и други е-горива за да може да се движи како возило без да емитува гасови.

Czinger планира да произведе само 80 примероци од моделот 21C.