Како изгледа најскапата авто-таблица во светот?

Lamborghini Aventador SVJ Roaster е еден од најексклузивните суперспортски автомобили на патиштата, но дури и со цена од околу 390.000 евра тешко може да се спореди со износот наменет за нејзината регистарска табличка.

Сопственикот за табилцата платил ниту повеќе ниту помалку, туку 10 милиони евра на аукција!

Веројатно најскапата таблица во светот доаѓа од Катар, и ја има трицифрената бројка 123.

Ламборџини со оваа регистрација е снимено во Монако, каде редовно „парадираат“ најексклузивните и најскапите автомобили во светот.

За потсетување, Aventador SVJ Roaster користи 6,5-литарски V12 мотор со 770 КС и 720 Nm кој го стартува автомобилот до 100 km / h за 2,9 секунди и може да достигне до максимални 350 km / h.