Дали Биткоинот ќе оди под 30.000 УСД?

Фото: unsplash

Најголемата криптовалута во моментов тргува близу до загрижувачкото ниво на поддршка од 30 000 УСД. Среде тековните настани, некои аналитичари предвидуваат пад на Биткоин под тоа ниво.

Цената на БТК сугерира движење под 30.000 УСД
Податоците од платформата TradingView ни кажуваат дека според трговскиот пар БТК / УСД, најголемата криптовалута изгуби 9% од својата вредност преку ноќ во понеделникот. Дури и веста дека со новиот закон Ел Салвадор ќе се однесува со Биткоин како со пари не може да им помогне. Дури и потенцијалното усвојување на Биткоин на државно ниво во Латинска Америка очигледно не сторило ништо за да се зголеми расположението за цената на БТК.

Janet Yellen, министер за финансии на САД, исто така не успеа да го подигне расположението кога изрази поддршка за повисока инфлација. Наместо тоа, Биткоин падна на 32 000 УСД, додека моменаталната состојба на БТК е 34 000 УСД.

За популарниот трговец со крипто „Крипто Ед“, чувството не изгледа добро, а според него, можно е дури и цената да оди под границата од 30.000 УСД.

Дали мислите дека ова е навистина крај на bull Макретот или е само уште една корекција која е во тек?

 

Ова не е финансиски совет, претставуваме поглед на моменталната состојба на пазарот. Вие сте одговорни за сопствените инвестиции! Порталот Palavko.com и авторите на статијата не се одговорни, директно или индиректно, за какви било загуби направени во врска со содржината на овој напис.