Instagram сега може да го преведе вашиот "Story" на повеќе од 90 јазици

Фото: twitter

Социјалната мрежа Инстаграм претстави новитет - превод на кој било странски текст додека разгледувате приказни (Story). Оваа одлика е објавена за корисниците ширум светот.

До денес, моравте да користите алатка за превод за да ги разберете објавите на различни јазици во „Приказни“ од милијарди корисници на Инстаграм. Сега ќе можете да добиете превод на повеќе од 90 јазици директно од апликацијата - иако оваа одлика моментално работи без аудио превод.

Тоа е сè уште чекор поблизу до правење на Инстаграм поинклузивен, вели Енгеџ. За да се заобиколи тековната граница на превод, луѓето исто така можат да ја искористат неодамна додадената опција за автоматски превод.

Новата опција е веќе вклучена по ажурирањето на апликацијата. Додека ги гледате објавите, кога апликацијата ќе открие дека гледате "Story" на друг јазик, тоа ќе ви го покаже барањето „Преглед за превод“ во горниот лев агол на апликацијата. Сè што треба да направите е да допрете на маркерот за да го видите текстот на вашиот мајчин јазик.