Како да прислушкувате со помош на телефонот и слушалките: На TikTok се појави малку познат ТРИК

Фото: pixabay

Веднаш да нагласиме дека не ги поддржуваме ваквите активности (освен за забава), но сметаме дека треба да бидете информирани.

TikTok Видеото на Dalilamouhib стана вирално, собра повеќе од три милиони лајкови и 35.000 коментари, а во него се објаснува како да го поставите вашиот iPhone да прислушува кога не сте во собата.

Таа објасни дека е неопходно да се има телефон (Iphone) и слушалки AirPods.

Три брзи и едноставни потези
Едноставно кликнете на Control Centre, потоа Hearing и Live Listen. Активирајте ја опцијата и оставете го уредот во собата.

Ако сте ги вклучите слушалките, разговорот ќе го слушнете низ затворени врати и ѕидови, благодарение на Bluetooth конекцијата, иако опсегот е ограничен, пренесува The Sun.

Може да откриете дали некој ја користи оваа акција така што на екранот на телефонот (горниот лев агол) ќе се вклучи портокаловата икона за микрофон.

@dalilamouhib

For all u crazy girlfriends out there😉#greenscreenvideo #hack #tips #iphone #airpods #technology #love #relationship #killyourvibe #fyp

♬ original sound - Dalila