Пицеријата во Париз успешно ја водат роботи

Француската престолнина Париз неодамна стана побогата со уште една нова атракција.

Пицерија Pazzi е отворена во центарот на Париз, а автономните роботи се грижат скоро за сè. Пронаоѓачот и основач Себастијан Риверсо за медиумите изјавија дека проектот го развивал осум години.

На големо задоволство на сопствениците, роботите дури добиваат нарачки на централниот шалтер или преку апликација на мобилните телефони. Откако роботските раце ќе ја завршат работата во кујната, пицата се става во мали прегради од кои луѓето лесно можат да го извадат својот вкусен оброк.

Трикратниот светски шампион во пица, Тиери откри дека тестото е најголемиот проблем при работењето во кујната. Како што поминува времето тестото има различни својства од првиот препарат на основната состојка. Роботите мора самите да ги прилагодат корекциите за да можат да продолжат непречено да работат.

Тој повтори дека пицата е универзално јадење, а роботите се покажаа како голема конкуренција на локалните мајстори за пица.