Протече наводен дизајн на Windows 11

Фото: otakukart

Сликите на почетниот екран на Windows 11 и системскиот интерфејс се појавија на кинеската страница „Баиду“.

Новиот интерфејс ќе биде сличен на оној што го планираа за Windows 10X, пред да го откажат. Очигледно малку го смениле.

Апликациите се наоѓаат во средината на лентата со задачи, што сега е доста поедноставено, а ние исто така имаме ново копче за стартување и опција за брзо исклучување или рестартирање на уредот. Почетното мени е поедноставено.

Исто така, ќе имаме заоблени рабови - на менијата, File Explorer и апликациите.

Исто така, ќе ја имаме апликацијата Windows Widgets на лентата со задачи.

Како што се очекуваше, ќе имаме нов звук при стартување.

Windows наскоро ќе го претстави оперативниот систем Windows 11.

Се очекува да биде претставен на 24 јуни.