Што се знае Google за вас

Фото: unsplash

Со цел Google да помогне и да ни го олесни животот, тој пак бара некои навидум основни информации. Сепак, сигурни сме дека многумина немаат претстава колку навистина Google знае за корисниците. Количината на податоци што Google ги складира за вас и вашата локација е шокантна.

Google ја зачувува вашата локација (ако е вклучена оваа опција) секој пат кога ќе го вклучите телефонот и може да ги види сите ваши активности и движења од првиот ден кога сте започнале да го користите Google на вашиот телефон.

Покрај тоа, Google споделува слики од екранот на секое место што сте го посетиле во последната година.

Google зачувува информации за вашата историја на прелистување на Интернет на сите уреди во посебна база на податоци. Дури и кога ќе ја избришете вашата историја.

Кога станува збор за реклами, Google го создава вашиот профил и се заснова на лични информации што вклучуваат локација, пол, возраст, хоби, кариера ...

Google следи и со кого разговарате на Фејсбук, од кои земји се вашите соговорници, но и кога одите во кревет.