Дали знаевте дека можете да го отклучите вашиот iPhone со помош на гласовна команда?

Фото: TikTok print screen

Експерт за технологија ги изненади корисниците на TikTok откривајќи како да го отклучат својот iPhone користејќи гласовни команди, функција која многумина не ни знаеја дека постои.

ТикТок техничар под корисничкото име hardreset.info сподели детални упатства за тоа како да го направи тоа. Отпрвин, тој отиде во поставките, потоа во пристапноста, каде што притисна гласовна контрола и ја избра опцијата за прилагодување на командите.

За подетално да дознаете како се користи оваа гласовна команда погледнетего видеото.

@hardreset.info Siri will unlock your iPhone instead of you! #iphone #phone #phonetrick #lifehack #ios ♬ prolly my spookiest beat (slowed + reverb) - prodby668