WhatsApp ќе ја избрише вашата сметка ако ги имате овие апликации!

Фото: unsplash

WhatsApp издаде соопштение во кое ги предупредува корисниците дека нивните сметки ќе бидат избришани доколку имаат инсталирано одредени апликации на нивниот паметен телефон.

Тие прво ќе ја суспендираат вашата сметка, а потоа ќе ви ја испратат последната предупредувачка порака дека ќе ја откажат и избришат вашата сметка засекогаш и дека имаат право на тоа.

Тоа нема да се случи ако го направите она што тие го бараат од вас.

Ако имате WhatsApp Plus, GB WhatsApp или која било друга апликација моделирана според нив што ја копира WhatsApp апликацијата, вашата сметка ќе биде суспендирана, а потоа ќе биде укината доколку не ги избришете ваквите слични апликации.

Користејќи ги овие апликации, вие ги кршите приватноста и безбедносните права на WhatsApp, што ги прифативте кога ја инсталиравте апликацијата наведуваат од компанијата.