Го срушија и GANGAM STYLE: Ова видео има 10 милијарди прегледи на YouTube!

Baby Shark, популарна песна за деца, стана првото видео кое има 10 милијарди прегледи на YouTube.

Baby Shark стана најгледаното видео досега на оваа платформа во 2020 година, а песната на Pinkfong сега достигна 10 милијарди прегледи.

Hope Segoine е изведувач на оваа песна, која е популарна во Јужна Кореја од 2016 година.

Во САД стана популарна во 2019 година, а следната година веќе стане апсолутен хит ширум светот. Оттогаш се слуша буквално насекаде. Никој, дури ни авторите, не очекуваа дека ќе биде толку популарена.