За Нас

Palavko.com е проект од забавен карактер кој датира од 2020 година.
Проектот има за цел да им овозможи на публиката (читателите) вести од забаваен или едукативен карактер.
Проектот исто така не е профитабилен и не е финансиран од ниту една установа или пак фирма.
Проектот е направен од група на луѓе кои имаат за цел претставување на забавни или едукативни содржини од целиот свет.
Уредништвото на овој Портал го има основано проектот пред се од хоби и забава.