Трендинг :

108 годишна баба создава неверојатна уметност.

Кој би помислил дека бабата и на 108 години ќе биде способна да создаде неверојатна уметност.

https://twitter.com/Palavko_com/status/1412715437289357312?s=20

Најчудниот дизајн за надворешна врата

https://www.youtube.com/watch?v=WzoEpqrZJRY

Дизајнерите добро се потрудиле околу овој дизајн за надворешна врата. 

Оригинални слики од 17 век пронајдени во контејнер крај патот во Германија

Две оригинални слики од европски уметници од 17 век биле пронајдени во контејнер крај патот во југоисточна Германија. Си-Ен-Ен јавува дека врамените слики ги пронашол минатиот месец 64-годишник на бензинска пумпа во баварскиот регион. Човекот подоцна ги предал уметничките дела на полицијата во Келн.

Потоа полицајците започнаа апел за да го пронајдат сопственикот на сликите. Првата проценка на експертот за уметност заклучи дека сликите се веројатно оригинални дела, соопшти полицијата.

Една слика е автопортрет на Пјетро Белоти (1625-1700) на кој се гледа италијанскиот уметник како се смее и датира од 1665 година. Според галеријата Канесо во Швајцарија, уметникот „работел за истакнати семејства во Венеција и пошироко“, вклучително и покровители како кардинал Отобони и гувернерот Милан.

Втората слика е портрет на момче од холандскиот уметник од 17 век, Самуел ван Хогстратен (1627–1678), непознат датум. Хогстратен бил сликар и писател кој студирал со Рембрант во Амстердам, според Колекцијата Лајден, една од најголемите светски приватни колекции на дела од холандската златна доба.
Хогстратен е роден во Дордрехт, но работел и во Хаг, Виена, Рим и Лондон. Неговиот трактат „Вовед во средното сликарско училиште“, објавен по неговата смрт, се смета за вреден увид во гледиштата на Рембрант за сликарството.

Супер идеи за одлични фотки

https://www.youtube.com/watch?v=5t8-7GPraw8

Неверојатни и чудни дизајни на торти

https://www.youtube.com/watch?v=9wUsroBgLPo&t=8s