GTA 6 се претпоставува дека ќе се појави 2025 година

Фото: modsgta6

Најновите информации велат дека гејмерите ќе чекаат до 2025 година за играта Grand Theft Auto 6.

Познатиот јутубер Том Хендерсон претходно навести дека GTA 6 ќе се појави на пазарот во 2025 година и дека ќе се одвива во модерниот град Vice City. Според него, мапата ќе се развива и менува, исто како што мапата на Fortnite се менува за време на нови сезони или настани.

Тврдењата на Хендерсон ги поддржуваат изјавите на новинарот на Блумберг, Џејсон Шрејер, кој изјави дека GTA 6 е сè уште во рана фаза на развој и ќе има мапа што ќе се развива и проширува.

Тоа значи дека гејмерите ќе мора да чекаат уште четири години за GTA 6, што не е добра вест за нив.

Rockstar моментално работи на верзијата GTA: 5 Enhanced Edition за PlayStation 5 и Xbox Series X, што се очекува да излезе на 11 ноември 2021 година. Remaster носи неколку новини, а гејмерите ќе ја добијат GTA Online бесплатно до февруари 2022 година.

GTA 5 се продаде во 130 милиони примероци откако се појави пред седум години, и сеуште е на врвот на листата на бестселери и покрај нејзината старост. GTA 5 првпат се појави на PlayStation 3 и Xbox 360 во 2013 година, на PlayStation 4 и Xbox One пристигна во 2014 година, и на компјутер во 2015 година.