Мечка и девојка најдобри пријатели, често одат заедно на риболов

На социјалните мрежи се појави видео од мечка како лови риба, а љубителите на животни веднаш почнаа да ја споделуваат.

Откако еден рускиот парк сафари престана да работи во 2019 година, Мечката си најде нова сопственичка - Вероника.

Тие двајца се најдобри пријатели и често одат заедно на риболов.

Понекогаш, кога Вероника ќе се измори, Арчи дури и весла.

Снимката од мечка и девојка од езеро во Новосибирск неодамна стана вирална, а сопственичката доби бројни признанија.

Имено, Вероника не може да го ослободи Арчи затоа што целиот свој живот го живееше во заробеништво и веројатно немаше да преживее долго во дивината. Затоа често го носи на авантури.

- Ме гледа како член на неговото семејство. Делиме храна, тој спие во моите раце и се крие зад мене “, рече таа.