Поранешни осуденици откриваат каков е животот во затвор - филмовите лажат

Фото: unsplash

За среќа, повеќето од нас немаат идеја како е да се биде во затвор. Имаме некаков впечаток за тоа според она што го гледаме на филмовите, а поранешни затвореници на „Редит“ открија дека многу од она што го гледаме во филмовите и сериите не е точно. Еве за што нè излажа Холивуд.

1. Свиркање во затвор

"Само што ќе ги натерате луѓето да почнат да викаат на вас да престанете. Звукот на свиркањето поминува низ цевките и звучи ужасно".

2. Без решетки

"Сега решетките на прозорците и вратите се многу ретки. Тие главно беа заменети со плексиглас".

3. Испуштање на сапун

„Ако испуштите сапун, тоа не значи дека некој автоматски ќе ве искористи“.

4. Сексуална злоупотреба

„Честопати има некои мажи во затвор кои се навистина хомосексуалци и доброволно влегуваат во врски, ретко се случува да се случуваат сексуални напади, но ако се случат, тоа е најчесто затоа што некој би бил казнет, ​​или поради одмазда“.

5. Затворениците сакаат да работат

„Понекогаш дури и се тепаат кој ќе ја заврши работата затоа што на сите им е досадно.

6. Тие не создаваат проблеми

"Повеќето затвореници едноставно сакаат да си ја одлегаат својата казна на мирен начин и да си одат дома. Ретко ќе предизвикаат проблеми од која било причина. Намалувањето на казната за добро однесување е голема награда за нив".

7. Нема претепувања

"Некој ќе ве претепа ако сте педофил, член на ривалска банда или ѓубре од човек што им прави проблеми на другите. Ако си ја гледате вашата работа и покажувате почит кон другите, вашиот живот ќе биде многу досаден (како што е всушност во затвор) “.

8. Многу луѓе имаат ментални нарушувања

„Половина од затворениците имаат некакво ментално растројство, не само неколку луѓе како што обично гледаме во филмовите, за да се направи заговорот поинтересен“.

9. Мирис

"Знам дека ова е тешко да се замисли, но филмовите не можат да пренесат како мириса во затвор. Тоа е комбинација на многу силен мирис на тело и ѓубре, а лошата вентилација не придонесува ништо околу тоа. Навистина е одвратно".

10. Тушеви

„Слушнав дека има некаде групни тушеви, но во затворот во кој бев тие беа одделени со завеси. Најлошиот дел од туширањето во затворот е тоа што треба да го притискате копчето за пуштање на вода на секои 15 секунди“.