Пет работи кои откриваат дека на потенцијалниот партнер му се допаѓате

Пет работи кои откриваат дека на потенцијалниот партнер му се допаѓате

Тој ви купува цвеќиња, плаќа вечера, постојано ве гледа - сето тоа се класични знаци дека сакате личност од спротивниот пол. Сепак, врските не се секогаш толку црно-бели, и да сфатите дали некому му се допаѓате не е секогаш така лесно.

Покрај класичните знаци на наклонетост, постојат неколку неочекувани начини кои откриваат дека ви се допаѓа потенцијален партнер.

Бидејќи секоја врска е различна и зависи од поединци, невозможно е да се генерализираат точните знаци дека им се допаѓаш.

Начинот на кој се однесува со вас вашиот потенцијален партнер може да биде целосно различен од однесувањето на вашиот поранешен партнер на почетокот на вашата врска, што може да доведе до прашање дали навистина му се допаѓате или не.

Сепак, верувале или не, нијансираните, суптилни знаци кои можеби не ги очекувате честопати се дури и посилни индикатори за нечии вистински чувства отколку големите гестови или стереотипните потези.

Понекогаш може да кажете дека мажот е заинтересиран за вас со тоа колку често ви пишува пораки на социјалните мрежи. 

Овие пет знаци покажуваат дека му се допаѓате, но тој тоа го крие.

1. Ве контактира

Во почетните фази на врската, многу луѓе се фокусирани на градење доверба и ќе работат напорно за да ги исполнат ветувањата. Додека многу луѓе очекуваат големи ветувања на почетокот на врската сепак може да биде спротивното.

Ако потенцијална личност ве повикува често или ве следи на други начини, може да претпоставите дека им значите. Особено ако останете во редовен контакт и помеѓу состаноците.

2. Се оди толку бавно

Иако страста и брзината можат да бидат вообичаени на почетокот на новата врска, бавноста не е лошо кога станува збор за врските. Всушност, ако некој сака полека да оди со врска, тоа е добра вест. Ова е веројатно затоа што неговиот страв да добие нешто погрешно е поголем од неговата желба да се приближи пребрзо.

3. Прво негувајте го пријателството

Ако сте воспоставиле искрено пријателство пред да започнете нешто романтично, можете да бидете сигурни дека врската ги надминува симпатиите.

Довербата е основа на секоја врска, а довербата мора да се гради полека. Ако тој поминува време да ве запознае и да обрне внимание на вашите разговори, тој дефинитивно е заинтересирани за вас.

4. Се збунува во ваше присаство

Ако вашата симпатија изгледа мирно, кул и самоуверена пред сите освен вас, можеби ќе ви се допадне повеќе отколку што мислите.

Вообичаено е луѓето да не бидат сигурни како да се однесуваат во нова врска, дури и кога се чини дека сте создадени едни за други.

5. Поради вас, тој прави работи што порано не би ги правел

Дали е подготвен да вози неколку часа за да биде со вас за кратко време?

Ако прави работи што вообичаено не би ги правел за вас со леснотија, големи се шансите да му се допаѓате.