Работи кои зрелиот маж никогаш нема да ги направи

Фото: unsplash

Сигурно сте се запрашале кога мажот всушност станува зрел и што всушност тоа значи? Како се однесува зрел маж?

Постојат некои мажи кои стануваат зрели на 16 години, додека некои ниту на 30 години не созреваат.

Тој нема да го критикува вашиот изглед
Зрел маж нема да ви приговори зошто не сте се офарбате во плаво или зошто не ослабете малку. Оној што навистина ве сака никогаш нема да укаже на промена на вашиот физички изглед на тој начин. Ако постојано ве критикува, знајте дека овој човек е слаб човек кој сака да ви ја разниша самодовербата за да не се чувствувате сигурни и да го напуштите. Зрел маж никогаш не би ве критикувал за да го задоволите неговото его.

Тој нема да побегне од сериозни ситуации
Кога бевме тинејџери, сите бегавме од тешки ситуации и обврски. Но, зрелите луѓе не го прават тоа, тие знаат како да го решат секој проблем на зрел и конструктивен начин. Тие знаат како да се соочат со проблем, а да побегне од проблемот може секој.

Тој нема да ве навреди или повреди
Затоа, ова важи и за физичко и за психичко насилство. Ако трпите какво било насилство од вашиот партнер, оставете го, не наоѓајте причини зошто тој се однесува така. Зрелите мажи на никаков начин не ги понижуваат своите жени, колку и да се лути.