Со вакви жени мажите сакаат да остарат - а тие не се воопшто совршени

Фото: unsplash

Изгледот е важен за мажите, но не и клучен кога станува збор за вистинска љубов. Дали знаете кои квалитети мажите ги бараат кај жените?

1. Искрена љубезност

Не само за него, туку и за другите луѓе. Искрената љубезност е квалитет на кој никој не може да му одолее.

2. Приземност

Мажите сакаат жени кои не мислат дека се „над“ другите, стојат цврсто на земја со двете нозе и се однесуваат со почит кон сите мажи.

3. Грижливост

Тие сакаат кога жената покажува интерес за нивните проблеми или грижи, кога е загрижена за нивната состојба. Кога се болни, сакаат да бидат добро третирани од жената затоа што дури и од најмала настинка се убедени дека доаѓа крајот на светот.

4. Смисла за хумор

Треба да бидете сериозни во вистинско време, но исто така треба секогаш да имате време да се пошегувате. Весела и позитивна жена со смисла за хумор секогаш го привлекува нивното внимание.

5. Одлучност

Од една страна, мажите се плашат од жени со висока самодоверба, но од друга страна сакаат партнерот да биде определен. Ваквото однесување укажува на зрелост и можност за преземање иницијатива во време кога тоа е потребно.

6. Независност

Жената мора да има свој живот. Во моментот кога целиот нејзин свет се врти околу нејзиниот партнер, таа непотребно се запоставува себеси. Затоа не смееме да ја отфрламе нивната независност.

7. Емоционална интелигенција

Способноста да ги изразат и контролираат сопствените емоции и правилно и навремено да реагираат на туѓите емоции се некои од знаците на емоционална интелигенција што мажите ги ценат.

8. Лојалност

Исто како и жените, и мажите сакаат лојалност. Чувството дека можат да ти веруваат и да ти веруваат не може да се мери со ништо.