Balenciaga претстави нова колекција во која се потенцираат туристички места

Balenciaga претстави нова колекција во која се потенцираат туристички места

Модната куќа Баленсијага ја претстави колекцијата „pre-fall“ за 2021 година. Каталогот, составен од Патрик Велде, покажува модели фотографирани пред најпознатите туристички дестинации на планетата.

Баленсијага ја нагласува надежта дека наскоро ќе можеме безбедно да патуваме до избраните локации, откако ќе се смири ситуацијата во врска со пандемијата на коронавирусите.

Колекцијата е унисекс, лесна за носење и има преголема големина, што е во согласност со типичната естетика на оваа шпанска модна куќа, дизајнирана од нејзината креативна директорка Демна Гвасалија. Облеката претставува враќање на јакните и палтата од 90-тите години. Другите парчиња се инспирирани од венчаници со цветни мотиви.

Колекцијата е придружена со видео наречено „Feel Good Video“, создадено во соработка со Камили Куспанов и Антон Бјалас.

Видеото не покажува облека ниту е класична рекламна кампања, а неговата цел е да предизвика позитивни емоции преку слики и звуци кои се научно докажани дека ги прават среќни повеќето луѓе. Составена е од низа сцени кои предизвикуваат желба за спокојство и нормалност, кои во моментов ги сакаме повеќе од што било.