Дали ова е иднината? Лепливи ленти наместо бикини

Фото: nydailynews
Многумина коментираат за тоа како ваквите костуми за капење изгледаат „болно“ или како да ќе се одлепат во секој момент.

Во Мајами се оддржува модна недела наречена „Miami Swim Week“, а најголемо внимание привлече ревијата на модниот бренд „Black Tape Project“, каде моделите шетаа во бикини направени од лепливи ленти на телото.

„Помалку е повеќе“, рече Џоел Алварез, кој го започна проектот во 2008 година во Мајами.

„Јас користам неколку различни видови лепливи ленти за бикини, од светкави до металик“, рече тој.

Многумина коментираат за тоа како ваквите костуми за капење изгледаат „болно“ или како да ќе се одлепат во секој момент. Инспирацијата за овој тренд Алварез ја доби пред 13 години кога работеше како фотограф.

"Бев почетник и работев со модел кој ми предложи да користам изолир лента на неа. Искрено, немав идеја зошто го сака тоа, но за да ја направам среќна, се обидов да ја користам лентата како облека. Едноставно ја завиткав во црна лента.“, рече тој.

Неговите ревии секогаш предизвикуваат најмногу аплаузи.