Нови мерки во Албанија, цените се зголемија

Фото: unsplash

Од денес, времето за пуштање музика во Албанија ќе биде продолжено, а полицискиот час и понатаму ќе биде на сила од 00:00 до 06:00 часот.

Од денес, баровите и кафулињата во Албанија имаат дозвола да пуштаат музика до 23 часот, наместо до 22 часот како што беше во изминатиот период, полицискиот час е сè уште на сила од 00 до 6 часот наутро, објави Техничкиот комитет на експерти, кој одлучува за мерките против коронавирусот денеска.

Од 15 јуни, до 50 лица имаат дозвола да се собираат надвор, додека носењето маска во затворен простор е сè уште задолжително, пренесува порталот Албански дневни вести.

Во исто време, цените во баровите и рестораните се зголемија за 1,3 проценти во споредба со мај и јуни, што е најголемо зголемување на цените од јануари 2017 година.