„Плажата со дијаманти“ на Исланд изгледа неверојатно со својот неверојатен изглед

„Плажата со дијаманти“ на Исланд изгледа неверојатно со својот неверојатен изглед
Комбинацијата од црн песок со големи парчиња сјаен мраз на исландска плажа го одзема здивот, затоа што поради оваа сцена ова е една од најпосетуваните атракции во оваа земја и не е ни чудо затоа што изгледа како бајка.

Локалното население го нарекува „Плажа со дијаманти“ (исландски Брејамеркурсандур) токму поради фактот што големи парчиња мраз се шират преку црниот вулкански песок личат на огромни несечени дијаманти.

Оваа плажа се наоѓа во близина на лагуната глечер Јакулсарлон на јужниот брег на Исланд, што е оддалечено околу шест часа возење од Рејкјавик, главниот град на оваа земја.

Оваа плажа е особено интересна за фактот што никогаш не изгледа исто, со оглед на тоа што парчињата мраз постојано се топат и се заменуваат со нови што лебдеа на брегот.

Ова е токму она што е најпривлечно за туристите, и погледнете ги фотографиите во галеријата и откријте ја неверојатната убавина на „Diamond Beach“, пишува Design You Trust.