Сите чаролии на Барбадос

Фото: unsplash

Барбадос е познат по своите долги, бели песочни брегови, нереални тиркизни бранови и прекрасни плажи. Сепак, овој карипски остров нуди многу повеќе.

Покрај тоа што долго време важеше за една од најпознатите тропски оази, Барбадос е и уметничка оаза, рај за гурманите и идеално место за секој авантурист.

Патем, скоро сите ресторани во Барбадос имаат таква положба што со ручек или вечера имате директен поглед кон тиркизно синото море, што на сето ова му дава посебно задоволство.

Оние што ќе дојдат на Барбадос, можат многу лесно да го истражат со изнајмен автомобил. Внатрешноста на островот е доста ридска, па затоа е најдобро да се земе џип. Сепак, за оние кои не сакаат да возат, најдобриот начин да го видат островот е со локални автобуси, кои се екстремно ефтини, и од кои можете да излезете каде сакате.

И додека главните сместувачки капацитети се наоѓаат на запад од островот, источниот дел има зачудувачки плажи, кои најмногу ги користат локалното население, а кои не се комерцијализирани, така што тие претставуваат недопрен рај на земјата. Точно, брановите тука се далеку повисоки, така што ова место не е многу идеално за пливање, но затоа е идеална локација за сурфери. Најпознати плажи за сурфери се плажата Крејн и Фаул Беј, кои претставуваат вистинска недопрена природа.