Тахити: Илјадници километри далеку од реалноста

Фото: pixabay

Прекрасните плажи во заливите на Тахити се од вулканско потекло, а неговото кристално сино море е вистинска атракција за љубителите на подводниот свет и нуркање. Можете исто така да се обидете да собирате црни бисери и да се почестите со одмор во сенката на палмите, илјадници километри подалеку од реалноста.

Посебна атракција се школките со црни бисери кои имаат светска репутација, а колекцијата на црни бисери е специјално организирана со патувања до специјални заливи.

Кога станува збор за нуркање и кристално чисто море, видливоста е совршена до длабочина до 40 метри, така што е можно да се видат многу видови на животни во подводен свет кои живеат само овде - морски желки, шарени тропски риби, ајкули, па дури и китови од 15 метри.

Тахитската традиционална музика и танц, заедно со спектакуларните зајдисонца, се нешто што никогаш не се заборава.

Можете да го запознаете Тахити на различни начини, од посета на пазарот во срцето на градот, кој зазема особено важно место, каде што можете да купите рачно изработени производи, ванила, масла, тропско овошје, цвеќиња, бисери… до кружни тури каде ќе останат без здив гледајќи ги скриените водопади и прекрасниот пејзаж на крајбрежјето.